Samen meer woningen creëren!

21 oktober 2024
Nieuws

Afgelopen dinsdag hebben wij samen met woningcorporaties, marktpartijen en de gemeente Schiedam het Doorbouwakkoord ondertekend: “Schiedamse Bouwkracht: Samen Sterker”. Dit akkoord markeert een krachtige samenwerking waarin we concrete afspraken hebben gemaakt om de woningbouw in de stad aanzienlijk te versnellen. Een cruciale stap om het woningtekort aan te pakken en te zorgen voor meer betaalbare woonruimte.

We zijn er trots op dat Schieveste een belangrijk onderdeel is van deze ontwikkeling. Dit project, gelegen op een uitstekende metropoollocatie naast het station, zal uiteindelijk zo’n 3.000 woningen opleveren. Van studenthuisvesting tot betaalbare huur- en koopappartementen, compleet met een levendige commerciële plint en verbonden door een groene enfilade. De verkoop van het eerste gebouw, Prelude, start naar verwachting begin 2025.

Schieveste is een samenwerking tussen Dura Vermeer, Synchroon, VolkerWessels Vastgoed en Van Omme & De Groot. Samen bouwen we aan een toekomst met meer betaalbare en kwalitatieve woningen voor iedereen!

Op naar meer woningen, een betere leefomgeving en een sterker Schiedam!

https://www.schiedam.nl/nieuws/gemeente-schiedam-zet-samen-met-22-marktpartijen-schouders-onder-versnelling-woningbouw